Udruga za terapijsko i rekreacijsko jahanje “Nada – Vrbovec” je humanitarna neprofitna organizacija osnovana 05.05.2006 čiji se rad financira donacijama organa državne i lokalne uprave, tvrtki i pojedinaca. Svrha udruge je unapređenje zdravlja i kvalitete življenja osoba s posebnim potrebama, ali i zdravih osoba kojima sudjelovanje u radu udruge pruža zadovoljstvo.

Udruga djeluje na imanju gospođe Nade Zorko,u mjestu Konak kraj grada Vrbovca. Tradicionalno seosko gospodarstvo pretvoreno je u privlačan ambijent u kojem su osim konja smješteni i brojni drugi ljubimci – od pasa i mačaka do magarca i ovaca. Djeca s posebnim potrebama dolaze na terapijsko jahanje na imanje gospođe Zorko već od 2002. godine, a udruga je formalno ustrojena i registrirana 2006. godine.

Udrugu u operativnom smislu vode gospođa Zorko (predsjednica) i gospodin Mladen Dakić (tajnik), a pojedine poslove u organizaciji i realizaciji rada Udruge volonterski obavljaju njeni članovi ovisno o prirodi posla i osobnom afinitetu. Članstvo u Udruzi je neformalno, tj. članovima se smatraju osobe koje u okviru svojih želja i mogućnosti sudjeluju u njenim aktivnostima.

Opstojanje i djelatnost Udruge uvjetovani su pravovremenim podmirenjem troškova. Redoviti trošak držanja jednog konja (hrana, stelja, njega kopita i redovita veterinarska njega), godišnje premašuje iznos od 10.000 kuna, a uz redovite troškove nastaju i nepredvidivi – za popravke na objektima, za liječenje konja u slučaju bolesti ili povrede, kao i za zamjenu dotrajale opreme.

Participacija polaznika terapijskog jahanja u troškovima djelatnosti Udruge simbolična je u odnosu na stvarne troškove, pa djelatnost Udruge ne može opstati bez oslonca na donacije.

Što nas motivira?

Naš cilj

Udruga za terapijsko i rekreacijsko jahanje “Nada” osnovana je radi promicanja psihofizickog zdravlja osoba s posebnim potrebama i invaliditetom te njihove socijalizacije. Krajnji cilj im je zbližiti i ojačati vezu između mladih iz lokalne zajedni
Postani dio predivne priče

Posvoji me!

Zašto posvojiti?

Posvajanje životinje stvara prijatelja za cijeli život. Iako će životinje koje ste kupili također voljeti, razmislite o tome da stvorite dom jednom divnom biću.

Mogu li posvojiti konja?

Preuzimanjem odgovornosti za financijske troškove konja pomažete nam stvoriti uvjete za kvalitetno terapijsko jahanje u našoj udruzi. To možete učiniti na slijedeće načine:

 • preuzimanjem redovitih troškova držanja jednog ili više konja
 • jednokratnim donacijama na račun br. HR222360000-1101897373 kod Zagrebačke banke ili ovdje
 • Materijalno, doniranjem:
 • konja prikladnog za izvođenje bilo kojeg oblika terapijskog jahanja
 • hrane za konje
 • konjske opreme (od sedala, uzda i opreme za terapijsko jahanje do pribora za držanje i njegu konja, poput deka za pokrivanje konja, ulara i sl.)
 • strojeva i alata za održavanje objekata i travnjaka
 • materijala za održavanje objekata, posebice materijala za održavanje drvenih ograda oko ispusta
Mogu li pomoći na koji drugi način?
 • stručnim radom, u smislu praćenja i unapređivanja medicinskih, psiholoških i socijalnih aspekata rada s osobama s posebnim potrebama
 • angažiranjem na promicanju djelatnosti udruge
 • angažiranjem na prikupljanju financijskih sredstava
 • aktivnim sudjelovanjem u izvođenju terapijskog jahanja (kao voditelj konja ili kao pratilac, nakon osposobljavanja)
 • radom na održavanju objekata i opreme

Kontaktirajte nas!

6 + 7 =