Iz vijesti od HRT-a

Humanitarna udruga za terapijsko i rekreacijsko jahanje “Nada” iz Vrbovca pomaže osobama s invaliditetom i osobama s posebnim potrebama. Briga o životinjama, terapijsko i rekreativno jahanje, rad s djecom i mladima, sve su to aktivnosti ove udruge osnovane 2006. godine. Udruga Nada koja jedna je od prvih udruga u Hrvatskoj koja je počela provoditi terapijsko jahanje za djecu.

Krajnji cilj im je zbližiti i ojačati vezu među mladima u lokalnoj zajednici.

– Bavimo se terapijskim jahanjem za osobe s invaliditetom. Korisnici i naši članovi koji dolaze su različitih dijagnoza, govori predsjednik udruge Mladen Dakić.

Dodaje da svi korisnici koji dolaze imaju preporuku liječnika da je terapijsko jahanje za njih dobre.

Organiziraju se i razne radionice.

Najsretniji su ipak oni najmlađi.

– Najbolje mi je samo jahati, čim dođem odmah idem na konja, govori Alma Bažant.

Korisnici zagrebačke udruge “Mali zmaj” česti su gosti u Vrbovcu.

– Volonter sam zadnjih godinu i nešto, pružamo podršku i pomoć djeci lošijeg imovinskog stanja. Pružamo razne vrste pomoći, omogućujemo djeci ono što možda sami ne bi mogli, govori Ines Burčul iz udruge Mali zmaju.

Iz udruge “Nada” ističu da im je potrebna pomoć. Nedostaje im volontera, opreme za terapijsko jahanje, kaciga i prsluka.

Trenutačno im je najveći problem dotrajala rampa za osobe s invaliditetom.

U nadi da će dobiti traženu pomoć napuštamo udrugu “Nada”. Ostavljamo ih da uživaju uz brojne ljubimce, konje, pse, mačke, magarce i koze.